Eko vinkit pukeutumiseen

Yhä enemmän ja enemmän "vihreitä" tuotteita tulee tarjolle. Vaikuttaa siltä, että jokainen etsii tapoja toimia ympäristöystävällisesti. Mutta millä tavalla? Onko mahdollista olla ympäristöystävällinen ja silti säilyttää oma tyyli? Vastaus on yksiselitteisesti "kyllä", mutta aluksi on löydettävä oikeat kaupat omiin tarpeisiin.
Katsotaan ensin mitä merkitsee se, että kyseessä on ekologinen muoti. Voi olla vaikea löytää kaikki seuraavat kriteerit täyttävä vaate, mutta silti voit alkaa rakentamaan omaa vaatekaappia ekologiseen tyyliin:


1. Paikallisesti tuotettu

Kun tuotteet ovat paikallisesti tuotettuja ne eivät kuluta maanteitä eivätkä aiheuta päästöjä näin ilmastolle.

2. Reilun kaupan tuotteet

Tämä on oikeastaan moraalinen päätös ostaa vaatekaappiin reilun kaupan tuotteita. Reilun kaupan periaate on maksaa kehitysalueiden ihmisille kohtuullista palkkaa ja taata kohtuulliset työolot. Reilun kauppa tarkoittaa, että tuottajille maksetaan oikeudenmukainen hinta tuotteistaan, eikä hinnoittelu tapahdu markkinoihin nojaten. Tämä tarkoittaa sitä, että tuetut ihmiset, jotka tarvitsevat rahaa asumisen, puhtaan veden, ruoan, terveydenhuollon, koulutuksen, saavat sen Reilun kaupan avulla.

3. Orgaaninen

 Suuri osa meidän vaatteista on valmistettu puuvillasta ja puuvilla sekoituksistaa. Puuvillan tuotanto edellyttää suuria torjunta ainemäärien käyttöä.  Osuus oli 25% kaikista torjunta-aineiden käyttöstä maailmassa. Itse asiassa useimmat puuvilla T-paidat vaatii jopa 1 / 4 lb kemikaalia materiaalin tuottamiseen. Sen sijaan luomupuuvilla tarjoaa luontoa vähemmän saastuttavan vaihtoehdon.

4. Kierrätys

 Vintage suuntaus on enemmän kuin koskaan pinnalla, kun siihen lisätään vielä se, että siihen liittyy kierrätys on ekologisuus kunniassa. Tutustu siis vintage kauppoihin ja pidä silmällä eri suunnittelijoiden tuotteita, jotka käyttävät vintage kappaleita ja Overstock kankaita uuteen muotoiluun ja tuotteiden valmistukseen. Nämä suunnittelijat kierrättävät materiaaleja, kuten vanhoja T-paitoja, solmioita, huiveja, mekkoja, pukuja ja verhoja luodakseen mittatilaustyönä, yksilöllisiä luomuksia.

5. Kestävät tuotteet

Kestävät tuotteet on valmistettu uusiutuvista luonnonvaroista, jotka eivät verota liikaa maan luonnonvaroja. Parhaita vaihtoehtoja vaatteisiin ovat mm. bambu, joka on nopeasti kasvava viljelykasvi, joka ei vaadi kemiallisia torjunta-aineita tai lannoitteita. Yllättävää kyllä, tämä hämmästyttävä kasvi luo kashmir-luokan neuleita ja silkkisen pehmeitä kankaita.

6. Eco-tuotanto

Tämä tarkoittaa kankaita, joita voidaan valmistaa hyvin energiaa säästävästi ja luontoa säästäen. Tuotannossa käytetään jopa kierrätettyä jätevettä.

7. Eco-työpaikat 

Yritykset käyttävät mpäristöystävällisiä käytäntöjä ja yritykset usein lahjoittavat prosenttiosuuden voitoistaan luonnon hyväksi.

Eco-muodissa on kyse valinnoista materiaalien suhteen, jotka on tuotettu luontoystävällisesti. Ottamalla pitkän aikavälin näkemys huomioon siitä, miten toimintamme vaikuttaa tuleviin sukupolviin ja varmistaa, että emme heikennä jatkossa resursseja tai aiheuta saastumista, näin voimme taata terveen maapallon sekä tehdä samalla jotain hyvää täällä ollessamme.


Voit etsiä ekologisen muotia yksinkertaisesti online-haulla. Tutustu myös lehtiin ja verkkojulkaisuihin. Tarkastele aiheita mm. luonnonmukaisten kasvien viljelystä, kestävyys aiheista. Ennen kaikkea, muista, että voit olla halutessasi muodikas ja "vihreä" saman aikaisesti, sinun täytyy vain etsiä keinot tehdä niin.

 
Tietolähde/Lue lisää: http://www.articlesbase.com/home-and-family-articles/eco-fashion-tips-569944.html # ixzz0x2aPL9xm 

Popular Posts