Kauneus - Nyt on aika hemmotella ihoa

Pikkujoulut, joulu ja Uusi vuosi on ohi ja on aika antaa täysi huomio juhlinnasta kärsineelle ihollesi.
Pikkujouluihin kuului syömistä ja juomista, korkeat korot ja värjöttelyä taksijonossa. Jouluun kuului syömistä ja juomista ja uuteen vuoteen juomista ja syömistä (ja ehkä myös värjöttelyä). Välissä on ollut stressiä ja kiirettä. Ei ihme, että kun katsot peiliin, voi ihosi näyttää kärsineeltä. Tässä muutama vinkki millä saat sen jälleen terveeksi ja elinvoimaiseksi.

1. Hemmottele kylmästä kuivanutta ihoasi: Käytä suihkussa öljypohjaista puhdistusainetta tai korvaa saippua vaikka perusvoiteella. Suihkun jälkeen käytä täyteläistä vartalovoidetta erityisesti käsivarsille ja säärille.

2. Hoida kasvojasi naamiolla, jonka vaikutusajan lepäät ja kuuntelet lempimusiikkisia. Näin saat samaan aikaan iholle kosteutta ja mielelle rauhoittumista. Stressihormonit aiheuttavat muutoksia aineenvaihduntaan ja aiheuttavat esimerkiksi näppyjä kasvoihin, joten stressin laskeminen tekee hyvää myös iholle.

3. Jätä elimistöä kuivattava alkoholi hetkeksi pois ja nauti vain vettä ja esimerkiksi hedelmäteetä. Huomaat pian, että iho näyttää kirkkaammalta, sillä vesi kuljettaa pois kuona-aineita ja kuljettaa happea soluihin.

4. Laita veri kiertämään ja kuona-aineet liikkeelle kuorinnan avulla. Käytä kuorinta-ainetta tai kuivahierontakinnasta ja tee sillä pyöriviä liikkeitä kohti sydäntä. Älä hankaa liian lujaa ja ole erityisen varovainen, jos olet kuivaihoinen.

5. Jalat ovat kärsineet, jos et ole tottunut käyttämään korkokenkiä ja olet tanssinut niillä juhlakautena pariin kertaan aamuun asti. Käy jalkahoidossa, jos iho on päässyt paksuuntumaan ja/tai halkeilemaan. Hemmottele jalkojasi useana iltana ennen nukkumaanmenoa täyteläisellä jalkavoiteella. Levitä voide hieromalla, sillä jalkapohjien hieronta rentouttaa.

Tee ihotesti http://www.vichy.fi/#/testit/ihotesti


(Tietolähde: Iltasanomat Julkaistu: 12.01.2011/Muoti ja kauneus)

Popular Posts