Puigille osake enemmistö Jean Paul Gaultieristä

Espanjan muoti ja tuoksu talo omistaa nyt 60% osuuden ranskalainen suunnittelijan Jean Paul Gaultierin tuotemerkistä.
 
Ostettuaan 60%: n osuuden ranskalaisesta yrityksestä, Jean Paul Gaultierin tehtävänä on lujittaa espanjalaisen konsernin luksus-aluetta Carolina Herreran ja Nina Riccin rinnalla.  



Monikansallisen yrityksen nykyiset omistajat ovat  - ranskalainen Hermes - arvo 30 miljoonaa euroa ja omistus osuus 45% yhtiön osakkeista,   sekä ranskalainen suunnittelija, joka jatkaa yhtiön luovana johtajana 15 %:n omistusosuudellaan.

2010 oli jälleen kasvun vuosi Puig yhtiölle. Hajuvesiä ja kosmeettisia tuotteita myytiin 1,2 miljardin arvosta ja kasvua  edellis vuoteen nähden oli 22%. Kokonais liikevoitto kasvoi 89% saavuttaen 184 miljoonan euron voiton. Puig siis säilyttää terveen tasapainon kasvun saralla, jolloin se voi säilyttää kunnianhimoiset kasvuhankkeensa ennallaan.


Konsernin markkinaosuus hajuvesien alalla on noussut 3,7%:ia vuonna 2005 ja 7%:ia vuonna 2010, jolloin se vahvistaa asemaansa seitsemännellä sijalla kansainvälisessä sarjataulukossa.


Sen muoti alue, joka sisältää Carolina Herrera ja Nina Ricci tuotemerkkejä, kasvoi myös 25%:ia.


Maantieteellisesti Espanja muodostaa 25% liikevaihdosta, kun taas kansainvälisillä markkinoilla noin jo 75%:ia,  jossa kasvua oli 30%. Puig myy yli 130 maassa tuotteitaan ja sillä on tytäryhtiöitä 21 kpl:tta.


Venäjän markkinoilla se on toiminut tammikuusta lähtien, ja odottaa liikevaihdon olevan yli 50 miljoonaa euroa tulevana vuonna. Puig on myös hankkinut Brasilian toiseksi suurimman itsenäisen jakelijan itselleen ja toivoo ylittävänsä 50 miljoonan euron liikevaihdon.


Sen tuotelanseeraukset ovat osoittautuneet erittäin suosituiksi tuoksu hyllyillä, kuten Paco Rabannen One Million ja Lady Million, 212 VIP Carolina Herrera, ja L'Elixir Nina Ricci, sekä Adolfo Domínguez Bambu, Antonio Banderasin Secret ja S Shakira. Syyskuussa 2011 nähdään kauan odotettu Valentino debyytti.

Popular Posts