Malágan Feriat käynnistyivät jälleen

Málaga on kenties Aurinkorannikon vähiten tunnettu kaupunki, mutta ehdottomasti espanjalaisin. Se on kaupunki, joka ylpeilee historiallaan. Jo foinikialaiset kävivät kauppaa täällä. Kaupungin oma poika on Pablo Ruiz Picasso. Hän syntyi lokakuisena päivänä 1881.

Erinomainen tapa tutustua málagalaisiin ja heidän elämäänsä, on ottaa osaa johonkin kaupungin lukuisiin juhliin.
Kalenterin aloittaa Itämaan tietäjien kunniaksi järjestettävä kulkue loppiaisaattona. Sen jälkeen vuorossa ovat karnevaalit.

Katollisena maana pääsiäisellä on tärkeä merkitys. Málagan pääsiäinen on Espanjankin mittakaavassa tärkeä uskonnollinen juhla, jota tullaan katsomaan pitkien matkojen päästä.
Vuoden päättää joulu ja 12 onnenrypäleen ja muiden rituaalien uusi vuosi.

Mutta milloin kaupunki todella ottaa ilon irti, on se elokuussa vietettävän Ferian aikaan. Tällöin moni matkailuklisee Andalusiasta toteutuu; kansa tanssii flamencoa kaduilla, viini virtaa ja elämä hymyilee.
Ferialla juhlitaan Málagan siirtymistä maurien hallinnasta kristityille, kun Katoliset Kuninkaat Ferdinand ja Isabella valloittivat kaupungin 19. elokuuta 1487. Ensimmäistä kesäjuhlaa kaupungissa vietettiin jo neljä vuotta myöhemmin 1491.Päivisin feria-juhlinta keskittyy Málagan keskustan kaduille. Pääkävelykatu Marqués de Larios ja sen sivukadut, kuten myös Plaza de la Constitución-aukio ovat juhlakansan näyttämöinä. Plaza de la Marina-aukiolla pidetään vastaavasti Kansainvälinen kansantanssifestivaali, joka tutustuttaa eri maiden kansantansseihin.

Kun yö kietoo kaupungin keskustan syleilyynsä, kansa suuntaa keskustan ulkopuolella sijaitsevan kongressipalatsin vieressä levittäytyvälle feria-alueelle el Real de la Ferialle, jossa juhlat jatkuvat pitkään aamuun. Alueen koon puolesta puhuu sen energiankulutus. Se vastaa Lappeenrannan kokoisen kaupungin sähkönkulutusta.

Tänä vuonna Málagan feria on ajalla 12.8. – 20.8. Vaikka kansaa riittää juhlien jokaisena päivänä, todellinen tungos on maanantai 14.8., sillä seuraava päivä on kansallinen juhlapäivä. Toinen tärkeä päivä on perjantai 18.8., sillä lauantai on pyhäpäivä Málagassa.

Popular Posts