Pradan kampanja kunnioittaa entisajan huoltoasemia

Huoltoasema on pitkään kiehtonut taiteilijoita, valokuvaajia, kirjailijoita ja elokuvantekijöitä, silloin kuin on pitänyt määritellä symboli amerikkalaiselle kulttuurille, roadtrip elokuville tai paikka, jossa  tavata vieraita. Suunnittelija Miuccia Prada on tutkinut niiden graafista potentiaalia muotikuvauksiin: American auto kulttuuri (Prada S/S12) ja huoltoasemat ovat taustana hänen muoti-kampanjassaan, kuvaajana Steven Meisel.


Palataan vuoteen 1888, jolloin ensimmäinen tankkausasema tuli Wieslochin kaupunkiin, Saksassa, jossa Bertha Benz täytti säiliön ensimmäiseen autoonsa matkalla Mannheimista Pforzheimiin. Kuitenkin amerikkalaiset "gas" asemat ovat legendaarisia populaarikulttuurissa - alkaen "curbside" pumppuja, myöhemmin laatikko mallisia ja 1980, kumpiakin tyylejä kasvatettiin lähikauppa set-ups-ominaisuudella. Noin 200 000 huoltoasemaa toimi eri osavaltioissa kolmekymmentä vuotta ennen öljy iskuja 1970-luvullan. Noin 10 000 näistä asemista toimii edelleen.


Legendaarinen rakenne oli yksi suosituimmista aiheista American Pop taiteilijan Ed Ruschan mielestä, joka julkaisi ensimmäisen kirjansa vuonna 1963, oikeus "Twentysix" bensiini asemiin. Kirja on dokumentointi asemista pitkin Route 66:tiä. Ne ovat myös valokuvaajien William Eggleston, Herb Ritts, Stephen Shore ja Martin Parr työnäytteitä, samoin taustalla on legendaarisia elokuva kohtauksia. 


 
Tänä päivänä avataan Kings Cross Station, joka on osa 67-alueen kokonaisuutta. Arkkitehti Carmody Groarke on luonut upean läpikuultavan kurvikkaan lasikuitu rakenteen joka on tarkoitettu pysymään paikallaan ainakin kaksi vuotta. Näkymät Regent kanavan yli ja hienostuneet sosiaalinen tila, jossa on tarjolla myös kulttuuri taiteen ohjelmaa luovat puitteet ravintola Shrimpyn siimeksessa elämykselle.

Popular Posts