Villi Barcelona - Festa Major de Gràcia

Barcelona on pitkään tunnettu hedonisti paratiisina, joten se näyttää myös todennäköiseltä paikalta suurimmaksi vuosittaiseksi katujuhla alueeksi. 
  
Päivällä, kun alue on täynnä paikallisia perheitä voi nauttia siestasta puiden reunustamilla istutusalueilla, vaikka vilkas kaistale baareja Carrer Verdillä antaa vähän jo vihjettä pian alkavasta viikon mittaisesta olotilasta, joka houkuttelee noin 1,5 miljoonaa juhlijaa elokuussa vuosittain paikalle.

Taidenäyttelyjä, rock-konsertejai, Festa Major de Gracia on todellinen räjähdys luovuutta. Yksi toisensa jälkeen vaeltaa sankoin joukoin kohti juhlinnan ydintä.

 
Soittaminen väkijoukossa lähentelee eeppisiä mittasuhteita. Pienet vanhat tädit kuuntelevat tarkkaavaisesti kuin ikääntyvät Espanjan rokkarit vetävät Aerosmith kovereita, ja muutaman korttelin päässä tarjoillaan halvalla juomia. 

 
Aivan kuten Gràciassa kuuluukin, itse festivaali on täynnä yllätyksiä. Ja kun luulet että olet saapunut tapahtuman loppuun, voit kääntyä kulmasta ja löydät itsesi Wild West cowboyden tanssi pöydiltä. Kaduilla aistit myös naapuruston kilpailun himotusta "paras koristeltu katu"-palkinnosta.  Ja tietenkin, se ei olisi Barcelona ilman runsaita Gaudi-vaikutteita jotka alkavat hämmentää aistisi parin Freixenet lasillisen jälkeen.197 vuotta, on Festa Major de Gràcia tuonut luovaa typeryyttä ja humalaa. Löydät itsesi uppoamasta Espanjan kulttuuriin useiden yllättävien tapojen lomasta. Varo kunnioitusta herättävää ihmispyramiidia, joka voi olla useita metrejä korkea.


Festa Major de Gracia on liian halpa. Ei sisäänpääsymaksua, euron oluita, paikallisen supermercadon, baarien ja ravintoloiden alhainen hinnoittelu sumentaa mielen. Kaikki musiikki on ilmaista, useimmat keräävät itselleen kaduilla rahaa myymällä juomia, ruokaa tai T-paitoja kojuista.
Varmista vain, ettet ole liian krapulassa katsellaaksesi nähtävyyksiä tai olet nukkunut päivän ohi.. 


Milloin: 2013 juhlaseurueet ovat kaduilla Gràcia 15-21 elokuuta. Varaa majoitus aikaisin, jos haluat olla mukana.
Ajoitus: juhlintaa alkaa alkuillasta ja kestää noin 2.00.
Missä: Lähin metroasema on Fontana linjalla L3. 

Lue lisää: www.festamajordegracia.cat (sivut katalaaniksi)

Popular Posts