Hurmaava Espanjalainen elämäntyyli

Jos haluat elämäntavan täynnä lämpöä ja väriä, sinun ei tarvitse matkustaa toiselle puolelle maapalloa. Vain hypätä lentokoneeseen ja viidessä tunnissa olet uudessa maailmassa, hyvän sään ja elävän kulttuurin parissa. Espanja tarjoaa elämäntavan joka on rikas sekoitus leutoa ilmastoa, upeita maisemia, rentoa ja nautinnollista elämäntapaa.  

Tässä muutama syy miksi Espanja on erityinen paikka. Ensinnäkin pelkkä kauneus maassa. Espanjassa on vaihteleva maasto, karut vuoret Atlantin ja Välimeren rannikolla sekä laaksot ja tasangot keskiosissa maata. Monumentit ja linnat kukkuloilla, keskiaikaisten kaupunkien mukulakivikadut, valkoiset kylät ja tyylikkäät kaupungit tarjoaa ostos, taidegalleria ja ravintola vaihtoehtoja. Kulttuuria ja historiaa löydät joka puolelta. Shoppailu on edullista, löydät helposti vaatteet, kengät ja korut kotiin vietäväksi tai ystäville tuliaisiksi. Jos olet luontomatkailija löydät useita luonnonpuistoja Andalucian alueelta vaellusreitteineen. Ratsutilat tarjoavat mahdollisuutta tutustua paikalliseen luontoon hevosvaelluksilla ja safari firmat vievät ryhmiä tutustumaan tiettömien teiden Andaluciaan maastoautoilla. Välimeren eläimistöön tutustut helposti Delfiini ja valas risteilyillä, joita järjestetään pitkin rannikkoa. 

Vaikka Espanjan sisämaan kaupungeissa kuten Granadassa, Sevillassa ja Madridissa täytyy jokaisen käydä, on sen rantaviiva paikka, joka houkuttelee eniten kävijöitä, ja tarjoaa todellista Espanjalaista elämäntapaa nähtäväksi. Sää on parempi rannikolla. Totta, ajoittain voi sataa jopa kesäkuukausina, mutta verrattuna ahdistavaan kuumuuteen sisämaassa, lämpötilat ovat rannikolla yleensä miellyttäviä. 

Luonnollinen kauneus näyttää aina paremmalta aurinkoisen taivaan alla ja sitähän Espanja tarjoaa runsaasti. Espanjassa on lämpimin, aurinkoisin ja kuivin talvi koko Euroopassa. Ja jos käyt reisussa kesällä, pitkä Välimeren rannikko tarjoaa yli 25 C:n lämpötiloja suurimman osan ajasta. 

Suuri etu leudossa säässä on ulkoilmaan perustuva elämäntapa. Sinulla on mahdollisuus viettää suurin osa päivästä ulkona jolloin tutustut helposti paikkallisiin ihmisiin. Täällä voit elää saman aikaisesti kylän elämää, rantaelämää ja vapaa-ajan elämää. Yksi asia on varma, elämä Espanjassa ei ole tylsää. Aina on jotain tapahtumassa ja jos olet onnekas, voit nauttia lomasi aikana yhdestä monista Fiestoista ja uskonnollisista kulkueista joita Espanjassa vietetään. Monet näistä festivaaleista ovat todellisia elämyksiä jossa ihmiset pukeutuvat eksoottisiin pukuihin ja kulkevat paraati muodostelmassa läpi kaupungin.


Ja yksi hyvä puoli asua Espanjassa on elinkustannukset. Espanjassa voit elää noin kaksi kolmasosaa halvemmalla. Vuokrat ja omaisuus ovat halvempia ja voit syödä hyvin kohtuulliseen hintaan. Ja tietenkin viini valikoima on runsasta ja kohtuuhintaista. Vaatteita ei Suomesta juurikaan kannata mukana kannella sillä täältä saat kaiken edullisemmin.


Lisäksi Espanja tarjoaa mahdollisuuden nauttia erityisesti erilaisista ulkoilma harrastuksista. Kaakkois-Espanjassa, voit nauttia vesiurheilusta käytännössä joka päivä ympäri vuoden ja jos golf on sinun juttusi, löydät Costa de Solilta osan Euroopan hienoimmista golf kentistä. Joten jos haluat viettää aikaa pelaamalla golfia tai rentoutua hiekkarannoilla, Andalusia on sinun paikkasi. Kun raskas päivä on ohi, voit viettää iltaa syömällä tapaksia ja juomalla pari lasillista viiniä tai vain rentoutua hotellin tai villan terassilla. 


Jos päätät siirtää omaisuuttasi tai ostaa toisen kodin Espanjasta, voit hankkia huvilan, mökin, huoneiston tai rivitalo-osakkeen kohtuuhintaan. Kaikki mitä tarvitset nykyajan elämää varten löytyy myös Costa del Solilta  - kansainväliset koulut, ensimmäisen luokan lääketiede ja terveydenhuolto,  suomea puhuvat lääkärit, asianajajat, pankkivirkailijat, automyyjät, puhelinkauppiaat, kampaajat, kosmetologit, jne. Etelä-Espanja on suosituin maanosa eurooppalaisille jotka etsivät kotia ulkomailta. 

Popular Posts