Tunnetko Cristobal Balenciagan - käsilaukku suunnittelijan



Espanjalaista suunnittelijaa Cristobal Balenciagaa kutsuttiin "meidän kaikkien mestariksi", sanoi kuuluisa suunnittelija Christian Dior. Cristabal avasi vuonna 1914 ensimmäisen boutiquen Espanjassa Barcelonaan ja Madridiin. Espanjan kuninkaallinen perhe ja aateliset kantoivat yllään mestarin luomia malleja. Balenciaga joutui kuitenkin muuttamaan Pariisiin, kun Espanjan sisällissota puhkesi ja samalla hän sulki tavaratalonsa Espanjassa. 

Vuonna 1937 Cristobal avasi Couture talon Pariisiin. Balenciagalla oli valtava menestys Pariisissa ja parin vuoden ajan lehdistö kutsui häntä nimellä vallankumouksellinen. Hänen luomuksistaan tuli erittäin odotettuja ja toimittaja Harper's Bazzar oli hänen suuri faninsa. 

Toisen maailmansodan aikana oli paljon ihmisiä, jotka halusivat nähdä hänen kuuluisat mallit ja matkustivat tämän vuoksi Eurooppaan. Tuolloin hän oli suunnitellut kuuluisan "neliö takki" luomuksen. Siinä oli mustaa tai ruskeaa pitsiä yhdistettynä kirkkaan värisiin tekstiileihin. 50-60-luvulla hän oli tunnettu kankaiden käytöstään ja monimutkaisista kirjonta tyyleistään. Jackie Kennedy rakasti Balenciaga designia, mutta presidentti pelkäsi että Amerikan yleisö kokee tyylin liian kalliiksi. Hänen haute couture kulut maksoi lopulta appi, Joseph Kennedy. Balenciaga jätti yhtiön vuonna 1968. 

Tänään Balenciagan omistaa Gucci Group, ja pääsuunnittelija on Nicolas Ghesquire. Ryhmä on viime aikoina kokenut paljon paineita muotialalla. Talo on kuitenkin edelleen erittäin suosittu ja muotiluomuksia nähdään mm. kuuluisuuksien Jennifer Connellyn ja Nicole Kidmanin yllä. Brändi on nyt myös kuuluisa moottoripyörien innoittamista käsilaukuistaan (kuva yllä). 

Popular Posts