Antonio Banderas 50 -vuotta

Yksi Espanjan kuuluisimmista julkkiksista Antonio Banderas täyttää 50 vuotta. Jose Antonio Dominguez Banderas on syntynyt Malagassa, ja haaveili jalkapalloseura tähteydestä siihen asti kunnes rikkoi jalkansa joka lopetti hänen urheilu-unelmansa ja vei aivan toisille urille.
Näyttelijänuransa Banderas aloitti Espanjassa ja löysi pian tiensä Hollywood rooleihin elokuvissa Desperado, Zorron naamio ja Shrek. 


Tässä tähdestä 10 kiehtovaa faktaa:
1. Banderas isä Jose Dominguez oli upseeri ja Espanjan sotilaallinen poliisi, Guardia Civil.



2. Näyttelijän lupaava jalkapallon ura jäi lyhyeen 14 vuotiaana, kun hän mursi luun jalastaan. Hän silti seuraa pelejä, ja kannattaa Real Madridia.

3. Hänellä on omat nimikko tuoksut sekä miehille että naisille.


4. Hän on saanut kunniatohtorin arvon Dickinson Collegessa, Pennsylvaniassa.


5. Banderasin "perintö viihdealalla" oli vakuutettu 2005, jolloin hän liittyi muiden julkkisten kanssa Hollywoodin Walk of Famelle.



6. Hän on ollut naimisissa kahdesti - ensimmäinen avioliitto päättyi eroon Ana G. Lezan kanssa. Melanie Griffithin kanssa hän avioitui vuonna 1996 ja heillä on 14-vuotias tytär, Stella.


7. Hän on suuri Orson Welles fani - suosikki elokuvia Touch of Evil ja Magnificient Ambersons
.
8. Banderas on innokas laulaja. Hän nauhoitti dueton Britti Michael Ballin kanssa - oma versionsa löytyy Me and My Shadow albumilta Love Story.


9. Hän on myös etevä liikemies omistaen 50 % osuuden Anta Banderas Rosendahl Espanasta, joka on erikoistunut punaviineihin ja ruusuihin. 


10. Vuonna 2008 hän sai San Sebastianin filmifestivaaleilla Lifetime Achievement Award palkinnon.


Tietolähde: www.contactmusic.com




Popular Posts