Kuudella vaatteella syyskuun ajan


Uusimusta julisti haasteen jossa täytyy selvitä 6 vaatteella kuukauden ajan.

Kuuden vaatteen säännöt:

1. Valitse korkeintaan kuusi vaatetta, joita käytät syyskuun ajan eli1.-30.9. Myös legginsit, neuleet ja topit ovat vaatteita. Vaatteita saa siis olla myös vähemmän kuin kuusi.
2. Kuuteen vaatteeseen ei lasketaalusvaatteita, päällystakkeja, sukkahousuja, huiveja, kenkiä, koruja, hattuja, hansikkaita jne.
3. Kuuden vaatteen lisäksi  saa käyttää erikseen myös urheiluvaatteita, yövaatteita ja bilevaatteita. Näissä kuitenkin kehotetaan tarkkaanharkintaan ja minimalismiin - miten tiukasti, siitä päätät itse. Jos sinulla on kaksi täysin samanlaista ja samanväristä vaatetta, ne voidaan laskea yhdeksi.
4. Luo ja julkaise omat sääntösi, jos tämä määritelmä ei sinulle sovi.

Hmm, luin sivustolla olevan jutun lävitse ja mietin ettei tuo nyt voi niin vaikeaa olla varsinkaan täällä Espanjan kesässä, jossa pukeutuminen tuntuu juuttuneen kaikkiin kevyempiin vaatekappaleisiin eli bikineihin, hellemekkoon, shortseihin ja toppiin. Jos oikein tiukkaa linjaa vetää niin uskon pystyväni pärjäämään bikineillä ja hellemekollani koko kuukauden.

Säännöt ovat loppujen lopuksi melko valjut...jos ajattelee ettei alusvaatteita lasketa mukaan ja mm. samaa vaatesarjaa olevia kappaleita lasketa kuin yhdeksi, eli jos sinulla on useita toppeja niin ne ovat yksi vaatekappale..bilevaatteitakin saa käyttää....pah, liikaa myönnytyksiä. Mielestäni yksi vaate on yksi vaate ja that´s it! 

Karavaanarina minimalismi on arkipäivää, jo pyykin pesun kannalta ajateltunakin. Mitä vähemmän vaihdat vaatteita sitä vähemmän on pyykkiä pestäväksi. Tilaa ei ole samallalailla kuin asunnoissa joten tilan puutteen vuoksi harkitset tarkasti mitä vaatteita otat matkalle mukaan. Kaikki turha vaate ja tavara jätetään kotiin jo painonkin vuoksi. 

Matkoilla on tullut huomattua, että monesti pärjää kesällä pelkillä bikineillä ja rantamekolla jo todella pitkälle. Reissaat 2 viikkoa tien päällä niillä helposti. 

Tässäkin asiassa tärkeintä on asenne! Kuinka paljon oikeasti tarvitse kantaa romua mukana...itse olen luopunut jo usean vuoden ajan omaisuudestani ja tällä hetkellä kaikki mitä omistan mahtuu asuntoautoon...kuulostaako hullulta? Uskon, että moni ihmettelee miten näin voi elää...kerron sinulle, että helposti. Luopuminen turhasta tavarasta ja omaisuudesta tuo mukanaan kummallisen vapauden tunteen, aivan kuin kivi tippuisi hartioilta pois. 

Muutin useaan kertaa Lapin - etelä-suomen väliä työn perässä ja kuljetin mukanani tuota maallista omaisuutta...mitä enemmän tavaraa oli niin sitä enemmän muuttoihin kului myös rahaa. Pikku hiljaa päätin ryhtyä selvittämään mitä tavaraa oikeasti tarvitsen ja omaisuus kutistui jo pelkkiin perus huonekaluihin, muutamaan mattoon ja verhoon. Jokaisen muuton lähestyessä kävin tavarat ja vaatteet läpi ja luovuin asioista jotka tiesin etten tule niitä jatkossa tarvitsemaan. Mietin mitä vaatteita olen oikeasti käyttänyt ja mitä en. Mikä vaate on maannut hyllyn pohjalla viimeisen vuoden ja mitä kenkiä ajattelen aina tarvitsevani, mutta todellisuudessa niiden käyttö oli nollassa. Säkki kaupalla vaatetta lähti UFFlle. Ja kuinka helpottavaa se olikaan tipauttaa pussi UFFn luukusta sisään. Muutto lasti pieneni pienenemistään ja olo oli aina vaan kevyempi ja muutot helpompia. 

Tänä päivänä elämä tuntuu kevyeltä. Vaatteet ovat todellisia käyttö vaatteita. Ja vaatteita tulee ostettua silloin kun on aika luopua jostain vastaavasta vaatteesta ja hankkia tilalle uusi. Rahaa säästyy, tilaa säästyy, varmaan luontoakin säästetään samalla ja olo on kummallisen kevyt. 

6-vaatteen haasteeseen pääset tutustumaan sivulla http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2010/8/19/sinut-on-haastettu.html


Popular Posts