Luxusta koirille verkkokauppa YOOX.comista

Hyppäys italialaiseen verkkokauppa YOOX.com:iin ja siellä PET osastolle tuo lukuisan määrän eri suunnittelijoiden luomuksia koirille nähtäväksi. Kategoriasta löytyy niin kaulapantoja, taluttimia, valjaita, oheis sälää, petejä, patjoja niihin sekä tietysti erilaisia takkeja ja asusteita.

                                                 www1.yoox.com

Mielessä käy ajatus "kuinka paljon olisin valmis  maksamaan näistä tuotteista?" Osa näyttää lähes samanlaisilta tuotteilta joita löytää mm. Alankomaisen Animal Gearin jälleenmyyminä Suomestakin. Kotimaan hinnoissa pannat liikkuvat 16,00 euroasta ylöspäin, mutta jos pannan hintalapussa on numero 210,00 euroa, jättäisinkö luomuksen ostamatta? Vastaus on Kyllä. Omistan kaksi koiraa Rhodesiankoira Alizetin ja Kreikan pondego Lilin. Vaikka koirat ovat minulle rakkaita tärkeintä niiden käyttämissä pannoissa on materiaalin kestävyys sekä huollettavuus. Toki on ajatelta kahden räyhäkkään tytön kanssa myös heidän painimista keskenään, juoksemista rannalla, uimista merivedessä, lämpötilojen vaihteluita ja tietysti myös sitä ettei "hilut ja killuttimet" ole toisen suussa.

Kalleimmat pannat YOOX.comissa liikkuvat siinä 200 eurosta ylös päin. Hmm, ehkä nuo hinnat täytyy suhteuttaa jollailailla myös niiden oikeaan käyttötarkoitukseen. Timantti pantaa ei kannata hankkia joka päiväiseen lenkkeily käyttöön, mutta "edustus" tai näyttely koirille se on ok.

Olen ostanut rhodelleni Animal Gearin kauniin kukkakuvioisen, leveä mallisen, poltetun oranssisen pannan aikoinaan ostopäätöksellä: Alizeti on suomeksi Auringonkukka. Ja mielestäni kaunis panta sopii ja toimii kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvin. Se on materiaaliltaan paksua ja leveää nahkaa ja kestänyt nyt kolme vuotta kaikenlaisessa menossa mukana niin Suomen pakkasissa kuin Espanjan kesä helteessä. Hoito on helppoa; kurakelien jälkeen pyyhkäisy kostealla rätillä ja aika ajoin satulavahaa pintaan sitä suojaamaa...ja panta näyttää aivan uudelta. Panta on niin vankkaa tekoa, että uskon sen olevan 45 euron hintansa väärtti ja kestävän useita vuosia.


Pettymyksiä koirien panta valinnoissa on tuottanut Hurtan kangasmateriaalia olevat pannat joissa on heijastin nauha pannan ympärillä. Panta on muuten mukavan oloinen, pehmeä ja joustava koiran kaulassa, eikä varmaankaan paina koiran kaulaa sen kääntyessä ja vääntyessä, mutta, mutta se heijastin nauha. Ensimmäisen ostettuani nauha kesti n. 2 viikkoa, kun nauha rupesi "murentumaan", purin sen  pois säilyttääkseni pannan edelleen koirallani sen näköisenä, että sitä viitsi käyttää. Syksyn saapuessa vierailu Mustiina & Mirriin ja kas osuin suoraan alennusmyynteihin ja nuo pannat olivat myös siellä. Ajattelin, että otampa uuden samanlaisen, kun vanhan kuitu oli jo haalistunutkin. Ja parin viikon päästä purin jälleen repeytyvää heijastin nauhaa pois....hmm, ostanko enää Hurtan heijastin pantaa? Noh, Alizeti koiralleni on hankittu myös Hurtan sademantteli, jossa lukee Hurtta heijastin painatuksella. Ja arvatkaapas mitä, tuo painatus rapisee tällä hetkellä pois......ei kivan näköistä : ( Olen miettinyt mitä sille teen. Ryhdynkö urakkaan ja revin nuo loputkin "jäämät" siitä pois, vai annako niiden tipahdella lenkin lomassa itekseen? Hurtan laadukkaat tuotteet?

Koirille myytävät tuotteet on melko hintavia ja niiden materiaalien ja kestävyyden tulisi olla myös korkeaa tasoa, jotta ne kestävät koirien matkassa mukana eri tilanteissa useita vuosia. Onkohan pannoille, valjaille ja mantteleille laskettu jokin käyttöikä? Onko niitä testattu eri olosuhteissa, niiden venyvyyttä, vääntörasituskykyä, sateenläpäisemättömyyttä jne. Mainostetaanhan esim. Hurtta tuotteita laadukkaina ja sillä perustellaan myös hintaa. Ainakin omilla koirilla tuotteet kestävät yhdestä vuodesta-kolmeen vuoteen hieman tuotteesta riippuen. 

Hmm, siis takaisin alkuperäiseen ajatukseeni...kuinka paljon olen valmis maksamaan koirille tarkoitetuista tuotteista?

Paco collars 79,00 eur

Paul Smith collar 85,00 eur 

Cece Kent 96,00 eur

Kaikki pannat www1.yoox.com

Popular Posts