Muoti maailman ykkönen Inditex

Espanjalainen muoti yritys voitti H & M:n myynnissä, markkina-arvossa ja myymälöiden määrässä yhteensä.

Vuoden päättyessä, tilikaudelta 31. tammikuuta, Inditexin vuoden 2011 liikevaihto oli noussut 10%. Liikevaihto oli 13.973 biljoona euroa ja voittojen määrä 1.932 biljoonaa euroa, jopa 12% edellisvuodesta. Näissä luvuissa ottaa Espanjalainen muotitalo kärkipaikan muoti-ketjun sarjataulukossa, ennen H & M:aa. Inditex on jo johtanut myynnin, markkina-arvon saralla aikaisemminkin, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun se lyö Ruotsalais ketjun voitossa.

Vuoden 2011 loppuun mennessä, ryhmä oli perustanut 5527 myymälää, avasi viime vuonna 483. Vuonna 2012 se aikoo avata välillä 480 ja 520 myymälää, jolloin loppusumma on yli 6000. Näitä uusia myymälöitä suunnitellaan Kiinaan, jossa ryhmä on edustettuna silloin 425 myymälällä 50 kaupungissa.

Alkaneella tilikaudella Massimo Dutti on määrä tulla myös Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Stradivarius tekee Meksikon debyyttinsä ja Zara Home avaa kauppoja Brasiliassa. Noin 950 miljoonaa tullaan käyttämään uusien myymälöiden perustamiseen.

Lippulaivabrändi Zara, jonka osuus on 64,8% liikevaihdosta, aloittaa Internet-myynnin Kiinassa syksy / talven aikana 2012/13. Viime vuosi merkitsi verkkokaupan käynnistämistä Yhdysvalloissa, Japanissa, Sveitsissä, Monacossa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Massimo Dutti, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho ja Uterqüe ovat kaikki olleet saatavilla verkossa viime syyskuusta.

Espanja on nykyisellään vain neljännes konsernin myynnistä. Vaikka kasvu on ollut suotuisaa ympäri maailman nopeimmin kasvava markkina on Aasiassa, jossa liikevaihto on noussut jo 30%ia.

Viime vuoden loppuun mennessä ryhmä työllisti 109 512 ihmistä.

Popular Posts